Hoppa direkt till innehåll
Gå med
Sketchy
Sandman
Hejsan! Jag är den som skapat pucko.net och hittills är väl jag den som bidrar mest till sidan...
weblog

Weblogg

25
mar
2024

Mixtejp

18:46 , Inga kommentarer
Detta är lite pinsamt och lite fränt samtidigt. Det hela började med att jag skulle göra en jingel till nästa Tekoppsfestival, en som ska spelas innan varje spelning, för att påminna folk om att nu börjar det!
I den jingeln ville jag lägga till en röst som sade/skrek "Välkommen till Tekoppsfestivalen!" och sagt och gjort, det lade jag in, och när jag sedan spelade upp det så kräktes jag lite i munnen, det är svårt som fan att höra sin egen röst ibland helt enkelt.
Så jag hörde av mig till min kollega som har en myndig stämma och frågade om han kunde hjälpa, vilket han glatt gjorde men samtidigt tipsade om en AI-tjänst där man kan skapa egen musik. Åhå? Det lät ju lite intressant, så loggade in där och började meka med lite olika festivaljinglar. Det mest fantastiska med den här tjänsten är att du kan skriva in text och den sjunger det åt dig, helt galet!
Då tänker jag, vänta nu, jag har ju en uppsjö med gamla låttexter jag skrivit för att inte nämna dikter och liknande. Vad kan det bli av det här? Själva gränssnittet i tjänsten är väldigt förneklat, du kan skriva in din text, välja en musikstil och sen vilken version av programvaran du vill använda, och det är allt. Och även om AI kan prata/sjunga på svenska så är det verkligen bara 80%, vissa ord betonas tokigt eller helt fel så det är en hel del meck med att göra om, pussla ihop och till slut få ihop något som är lyssningsbart.

Singlar

Kvaliteten är rätt så kass och komprimerat men det spelar inte så stor roll egentligen, det är en kul grej. I alla fall, här finns jag på Spotify:

Album

Och nu är ett helt "album" släppt, det är lite skoj, här är det:

25 mar 18:46 Inga kommentarer
20
mar
2024

Norrsken

14:52 , Inga kommentarer
En kompis so hjälpt med mig med massor av saker här hemma ville ha en tavla på ett norrsken att ge till sin tjej, så det är ju klart jag hjälper med det! Men det var svårt, aldrig gjort ett norrsken förut och själva tekniken var lite att prova sig fram och det här är resultatet, är inte helt nöjd men tror inte jag kan få det så mycket bättre.
Tekniken jag använde var att måla den helt med akrylfärger, och se till att duken först var helt svart, sen när jag målade själva skenet så var det med enbart vitt och blötte ned canvaset så jag kunde dra upp det som ett norrsken, sen lades själva färgerna på som en glaze över det vita. Jag hade velat ha starkare färger men vågade inte ha i mer pigment i glazen för var rädd att det skulle bli stora starka streck med helt ogenomskinlig färg, så detta är resultatet.
tavla, norrsken, akryl
20 mar 14:52 Inga kommentarer
Med en enkel lampa från IKEA för 199 kronor plus den rostfärg som jag använt innan så blir resultatet fantastiskt! Nu ska jag jöpa fler sådana här lampor till spelbordet och matbordet!
inredning, rost
2023-12-12 Inga kommentarer
Byggde en liten julkalender till dottern, hon blev ledsen att hon inte fick någon förra året. Vet inte om jag kommer bygga en varje år, men i år blev det den här. Har fyllt den med lite godis och sminkgrejer och sådant som hon gillar, hoppas jag!
Kalender, julkalender, diy, verkstad
2023-12-01 Inga kommentarer
Fick en idé till en tatuering för ett par år sedan och nu har jag gjort slag i saken! Ett av mina partytryck är att jag kan Sveriges längsta ord som det var i Guinness rekordbok när jag var ung. Dom tog bort den kategorin när dom insåg att man kan sammanskriva ord hur länge som helst i svenskan.
Ordet är "nordöstersjökustartilleriflygspaningssimulatoranläggnings-materielunderhållsuppföljningssystemdiskussionsinläggsförberedelsearbete" och består av 130 tecken. När man googlar på detta så ser man att i många fall anges det som "nordVÄSTERsjökust..." vilket inte är så jag minns det. Dessa källor anger 2006 som året för när det var med i Guinness, men jag minns det från min ungdom så kanske finns varianter. Har inte grävt fram exakt från vilket år men jag har för mig att det var på åttiotalet någon gång.
Eftersom det är mitt "partytrick" att kunna det här utantill så var tanken att ha hela ordet skrivet runt armen fast översatt till runor och på kroppen av midgårdsormen. Jag tog fram en skiss och skrev ut den. Den blev över en meter lång och jag virade den runt armen och tyckte det såg himla fränt ut.
Kom i kontakt med en tatuerare i stan som gjorde våra förlovningsringar och han var på att fixa den här ormen med.
Så var över till honom så vi fick testa lite hur formen skulle vara med hjälp av tejp och lite klurande. Men då texten är väldigt specifik så tog jag den tejpen/formen och gjorde en "ren" version av den i datorn och skrev ut den i olika delar som passade ihop runt armen medan han tog fram ett huvud till ormen som jag gillade.
På så sätt så kunde första sittningen bli att fixa alla konturer. vilket tog typ sex timmar, varav en hel del tid gick åt att sätta på stencilen och fixa vart allt ska vara. Och herregud på undersidan av armen är det INTE skönt att bli tatuerad på! Sen nere vid handleden på undersidan, damn!
Ett par veckor senare så var det att fylla i plus skuggning, detta tog ungefär sju timmar och jag var rätt så spak efteråt, men är så sjukt nöjd!
Så fin!
tatuering, runor
2023-10-16 Inga kommentarer
I och med att jag målade om huset förra året så försvann den lilla trean som var husnumret.
Jag byggde då en enrom trea i trä som hamnade på framsidan, men dels så var den lite för stor men också lite konstig form, så en ny behövdes.
I och med att jag experimenterat lite med att måla med rostfärg så var det rätt så naturligt vad det skulle bli. Skar ut bokstäver och siffror med min laserskärare och byggde en rund skylt som jag limmade fast dem på. Sen målade jag den med rostfärgen och lät den rosta ordentligt.
Slutresultatet blev riktigt bra!

2023-06-26 Inga kommentarer
Födelsedagspresent till min bästa kompis! Alla behöver vi en grubbelgubbe då och då!
aquarelle, vattenfärg, tavla, födelsedag
2023-06-16 Inga kommentarer
Detta är så coolt! Så jag 3D-printade två hållare till en klädstång för baksidan när vi får mycket gäster som måste kunna hänga av sig. Då stången som dom ska hålla i är en rostig järnstång så ville jag att hållarna var rostiga med.
Så skaffade metallfärg vilket är färg med metall i färgen, sen kan man använda en oxideringsvätska för att den ska rosta kontrollerat.
Kladdade på ganska så generöst, lät första lagret torka, använde sedan oxideringsvätskan, blev lite rostigt. Målade ett lager till och använde sedan oxideringsvätskan direkt efteråt medan färgen fortfarande var våt. Det gav mycket trevligt resultat. Kladdade på lite vätska då och då för att förhöja effekten och slutresultatet blev riktigt bra!
Och här är dom uppsatta som hållare för klädstången, så nöjd!

2023-05-05 Inga kommentarer
I år var det en hel del som behövde tas hand om i trädgården, här är lite av de saker som donats med

Trallen

Något år lär jag behöva slipa trallen men i år fick det bli en grundlig rengöring. Det är en riktigt stor trall på säkert 300kvm så det är ett hästjobb. Hade införskaffat mig en PCL-4 men var inte så imponerad av den. Behandlade hela trallen med ättika, vatten och lite diskmedel, och sedan Kärchern. Men var inte nöjd som sagt, så gick efter en gång till med högtryckstvätten och tvättrondellen för just trallen - mycket bättre.
Veckan därpå så blev det behandling med linoljesåpa. Använde dock högtryckstvätten med sånt skum-munstycke för att applicera det jämnt över trallen och sedan en skutborste för att arbeta in det. Det gick väldigt bra! Sedan lade jag på ett skumlager till som bara fick sjunka ned i trallen. Det är inte ett perfekt resultat, men det får duga. Får nog som sagt lov att slipa trallen förr eller senare.

Äppelträden

På baksidan finns två äppelträd, som producerar på tok för mycket fallfrukt. Så nu på vårkanten så beskar jag dem kraftigt med förhoppningen att det blir lite löv men inte så mycket äpplen, vi får se. Dessa ska bort den här eller nästa säsongen. Är inte så förtjust i äppelträd. Men jag köpte mig en rätt billig grensåg på Jula för att lite enklare ta hand om beskärningen och det gjorde en riktigt bra skillnad.

Nya rabattkanter

Köpte sådan korrugerad rostig rabattkant för länge sedan man inte fått arslet ur förrän nu. Det blev väldigt bra! Dock så råkade jag dra upp och ha av linan till robotgräsklipparen så klart. Passade på att dra om all el i rabatten så nu funkar den lilla fontänen igen!

2023-05-04 Inga kommentarer
29
apr
2023

Jung Kook

17:00 , Inga kommentarer
Min systerdotter önskade sig specifikt av mig ett porträtt av artisten Jung Kook som jag givetvis har noll koll på, men hur kan jag motstå en sådan önskning? Sagt och gjort, ett aquarelle-porträtt blev det!
porträtt, vattenfärger, aquarelle, present
2023-04-29 Inga kommentarer